Clase și categorii

Clasa 3000 (categoria 1-13)

Carne si produse din carne, peste, pasari, vinat; extracte din carne, fructe si legume conservate, uscate si fierte; jeleuri, dulceturi, compoturi; oua, lapte si produse lactate.

Clasa 3001 categoria 1

uleiuri si grasimi comestibile.

Clasa 3002 categoria 1-26

Cafea, ceai, cacao, zahar, orez, tapioca, sago, inlocuitori de cafea; faina si preparate facute din cereale, piine , produse de patiserie si cofetarie, inghetata comestibila; miere, sirop de melasa; drojdie, praf de copt; sare, mustar; otet, sosuri ( condimente ); supe si baze pentru supa; mirodenii; gheata.

Clasa 3003 categoria 1-12

Produse agricole, horticole, forestiere si cereale,necuprinse in alte clase; animale vii; fructe si legume proaspete; seminte, plante si flori naturale; alimente pentru animale; malt.

Clasa 3004 categoria 1-6

Bere; ape minerale si gazoase si alte bauturi nealcoolice; bauturi din fructe si sucuri de fructe; siropuri si alte preparate pentru fabricarea bauturilor.

Clasa 3005 categoria 1

Bauturi alcoolice ( cu exceptia berii ).

Clasa 3006 categoria 1-4

Tutun; Produse din tutun; articole pentru fumatori;�chibrite.

Clasa 3007 categoria 1-7

Publicitate; Servicii tipografice; Servicii presa; Servicii Mass-Media;Editare Publicatii; Servicii editura; Alte categorii necuprinse in aceasta clasa cu specific mass-media

Clasa 3008 categoria 1-6

gestiune afacerilor comerciale si administratie comerciala, lucrari de birou, managementul afacerii, managementul institutiilor publice si a administratiei publice, cursuri - pregatire profesionala - alte activitati conexe desfasurarii acestora.

Clasa 3009 categoria 1-2

Servicii de Asigurari, afaceri in domeniul asigurarilor

Clasa 3010 categoria 1-2

afaceri financiare; afaceri monetare;

Clasa 3011 categoria 1

servicii in domeniul afacerilor imobiliare.

Clasa 3012 categoria 1-3

Constructii; reparatii; servicii de instalatii.

Clasa 3013 categoria 1-4

  1. Telecomunicatii
  2. Comunicatii
  3. Pagini web
  4. Internet

Clasa 3014 categoria 1-8

Transport; Transport persoane; Transport marfa; Alte tipuri de transport necuprinse in alte clase; ambalaj ; ambalare si depozitarea marfurilor; organizarea de calatorii.

Clasa 3015 categoria 1

Tratament de materiale.

Clasa 3016 categoria 1-5

Educatie; instruire; divertisment; activitati sportive si culturale.

Clasa 3017 categoria 1-4

Servicii stiintifice si tehnologice, precum si servicii de cercetare si de creatie, referitoare la acestea; servicii de analiza si cercetare industriala,servicii juridice.

Clasa 3018 categoria 1

servicii si produse informatice

Clasa 3019 categoria 1

Servicii de alimentatie publica;

Clasa 3020 categoria 1

servicii de turism

Clasa 3021 categoria 1

Servicii medicale;

Clasa 3022 categoria 1-2

servicii veterinare; servicii de igiena si de ingrijire a frumusetii pentru animale

Clasa 3023 categoria 1-9

Cosmetice, sapunuri; parfumerie, uleiuri esentiale, cosmetice, lotiuni pentru par; produse pentru ingrijirea dintilor, servicii de igiena si de ingrijire a frumusetii pentru oameni;

Clasa 3024 categoria 1-3

servicii de agricultura, horticultura si de silvicultura.

Clasa 3025 categoria 1-5

Servicii personale si sociale oferite de catre terti destinate sa satisfaca nevoile persoanelor fizice si juridice, servicii de comert cu amanuntul, servicii de comert en-gros, servicii de prelucrare, distributie;

Clasa 3026 categoria 1

servicii de paza si aparare pentru protectia proprietatii si indivizilor

Clasa 3027 categoria 1-11

produse chimice destinate conservarii alimentelor; materiale tanante; adezivi (materiale de lipit) destinate industriei Produse chimice destinate industriei, stiintelor fotografice , agriculturii , horticulturii si silviculturii; rasini artificiale in stare bruta, materiale plastice in stare bruta, compozitii extinctoare; preparate pentru calire si sudura metalelor;

Clasa 3028 categoria 1-3

pesticide, insecticide, ingrasaminte pentru pamant;

Clasa 3029 categoria 1-10

Vopsele, firnisuri, lacuri; substante de protectie contra ruginii si contradeteriorarii lemnului, materiale colorante; mordanti; rasini naturale in stare bruta; metale sub forma de foite si sub forma de pudra pentru pictori, decoratori, tipografi si artisti.

Clasa 3030 categoria 1-5

Preparate pentru albit si alte substante pentru spalat; preparate pentru curatare, lustruire, degresare si slefuire;

Clasa 3031 categoria 1-7

Uleiuri si grasimi industriale; lubrifianti; produse pentru absorbtia, umezirea si compactarea pulberilor; combustibili (inclusiv benzina pentru motoare) si substante pentru iluminat; lumanari si fitile pentru iluminat.

Clasa 3032 categoria 1-13

Produse farmaceutice si veterinare;produse igienice pentru medicina; substante dietetice de uz medical, alimente pentru sugari;plasturi si materiale pentru pansamente ; materiale pentru plombarea dintilor si pentru mulaje dentare; dezinfectante; produse pentru distrugerea animalelor daunatoare;fungicide, ierbicide.

Clasa 3033 categoria 1-10

Metale comune si aliajele lor, materiale de constructie metalice; Materiale de constructie metalice sau din aliaje destinate usilor si ferestrelor cu geam termopan; Constructii transportabile metalice; materiale metalice pentru caile ferate; cabluri si fire metalice neelectrice; produse de lacatuserie si feronerie metalica; tuburi metalice, case de bani, produse metalice necuprinse in alte clase; minereuri

Clasa 3034 categoria 1-5

Masini si masini unelte; motoare ( cu exceptia motoarelor pentru vehiculele terestre); cuplaje si organe de transmisie ( cu exceptia celor pentru vehiculele terestre ); instrumente agricole altele decit cele actionate manual; incubatoare pentru oua.

Clasa 3035 categoria 1-6

Scule si instrumente de mina actionate manual; cutite , furculite si linguri, arme albe; aparate de ras.

Clasa 3036 categoria 1-18

Aparate si instrumente stiintifice , nautice, geodezice, fotografice, cinematografice, optice, de cintarie, de masurare, de semnalizare, de control ( verificare ), de siguranta ( salvare ) si didactice; aparate si instrumente pentru conducerea, distribuirea , transformarea, acumularea, reglarea sau comanda curentului electric;

Clasa 3037 categoria 1-11

Audio-vizual, aparate pentru inregistrarea , transmiterea, reproducerea sunetelor sau imaginilor; suporti de inregistrare magnetici, discuri acustice; distribuitoare automate s imecanisme pentru aparate cu preplata; case inregistratoare, masini de calculat, echipamente pentru tratarea informatiei si calculatoare; extinctoare.

Clasa 3038 categoria 1-9

Aparate si instrumente chirurgicale, medicale, dentare si veterinare, membre, ochi si dinti artificiali; articole ortopedice, material de sutura.

Clasa 3039 categoria 1-11

Aparate de iluminat, de incalzit, de producere a vaporilor, de coacere, de refrigerare, de uscare, de ventilare, de distribuire a apei si instalatii sanitare, radiatoare, aparate de modificare a temperaturii.

Clasa 3040 categoria 1-4

Aparate de locomotie terestra, aeriana si navala, piesele componente si subansamblele acestora.

Clasa 3041 categoria 1-4

Arme de foc; munitii si proiectile; explozivi; focuri de artificii.

Clasa 3042 categoria 1-9

Metale pretioase si aliajele lor si produse din aceste materiale, placate sau nu necuprinse in alte clase; giuvaergerie, bijuterii, pietre pretioase; ceasornicarie si instrumente pentru masurarea timpului.

Clasa 3043 categoria 1

Instrumente de muzica.

Clasa 3044 categoria 1-15

Hartie, carton si produse din aceste materiale, necuprinse in alte clase; produse de imprimerie; articole pentru legatorie; fotografii; papetarie; adezivi ( materiale colante ) pentru papetarie sau menaj; materiale pentru artisti; pensule; masini de scris si articole de birou ( cu exceptia mobilelor ); materiale de instruire sau invatamint ( cu exceptia aparatelor ) ;

Clasa 3045 categoria 1-3

Materiale plastice pentru ambalaj ( necuprinse in alte clase ) ; caracter tipografice, clisee.

Clasa 3046 categoria 1-11

Conducte flexibile nemetalice, cauciuc, gutaperca, guma, azbest, mica si produse din aceste materiale necuprinse in alte clase; produse din materiale plastice semiprelucrate; materiale de calafatuire, etansare si izolare;

Clasa 3047 1-10

Piele si imitatii din piele, produse din aceste materiale, necuprinse in alte clase, piei de animale; geamantane si valize; umbrele, umbrele de soare, bastoane; bice si articole de selarie.

Clasa 3048 categoria 1-7

Materiale de constructie nemetalice; Materiale de constructie nemetalice destinate usilor si ferestrelor cu geam termopan; Conducte rigide nemetalice pentru constructie, asfalt, smoala, bitum; constructii transportabile nemetalice; monumente nemetalice.

Clasa 3049 categoria 1-18

Mobile, oglinzi, rame; produse (necuprinse in alte clase) din lemn, pluta, trestie, stuf, rachita, corn, os, fildes, fanoane de balena, solz, ambra, sidef, spuma de mare, inlocuitori ai tuturor acestor materiale sau din materiale plastice.�

Clasa 3050 categoria 1-13

Ustensile si recipienti pentru menaj sau bucatarie ( nici din materiale pretioase, nici placate ); piepteni si bureti; perii ( cu exceptia pensulelor ); material pentru perii; material pentru curatare; bureti metalici; sticla bruta sau semiprelucrata ( cu exceptia sticlei de constructie ); sticlarie, portelan si faianta, necuprinse in alte clase.

Clasa 3051 categoria 1-6

corturi, prelate, vele, saci, necuprinse in alte clase; materiale de umplutura ( cu exceptia cauciucului sau materialelor plastice ) ;materiale textile fibroase brute.

Clasa 3052 categoria 1-4

Fire de uz textil, fringhii, sfori, plase

Clasa 3053 categoria 1-3

Tesaturi si produse textile, necuprinse in alte clase; cuverturi de pat si de masa.

Clasa 3054 categoria 1-3

Imbracaminte, incaltaminte, articole care servesc la acoperirea capului.

Clasa 3055 categoria 1-10

Dantele, broderii, panglici si sireturi; nasturi, capse, copci, ace si ace cu gamalie; flori artificiale.

Clasa 3056 categoria 1-6

Covoare, presuri, rogojini, linoleum si alte produse pentru acoperirea podelelor; tapete murale, nu din materiale textile.

Clasa 3057 categoria 1-5

Jocuri, jucarii; articole de gimnastica si de sport, necuprinse in alte clase; decoratiuni ( ornamente ) pentru pomul de Craciun

Clasa 3058 categoria 1-7

Fabricarea si producerea metalelor pretioase, fabricarea aliajelor acestora si pietrelor pretioase, prelucrarea metalelor pretioase inclusiv producerea de obiecte bijuterii si lucrari dentare din acestea, prelucrarea aliajelor lor si pietrelor pretioase inclusiv producerea de obiecte bijuterii si lucrari dentare din acestea, servicii de tranzactionare si mijlocirea operatiunilor cu metale pretioase a aliajelor acestora si pietrelor pretioase bijuteriilor obiectelor de aurarie sau de argintarie, pastrarea in depozit a metalelor pretioase a aliajelor acestora si pietrelor pretioase bijuteriilor obiectelor de aurarie sau de argintarie, orice alte activitati conexe daca acestea au ca obiect metale pretioase aliaje ale acestora sau pietre pretioase

Clasa 3059 categoria 1

Alte categorii ce nu se regasesc in prezentul nomenclator